12 Kasım 2009 Perşembe
ÇİKOLATALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE
kurabiye hamurumuz daha önce yaptığım un kurabiyesi
şu adresteki tarife bakabilirsiniz
pişen kurabiyeleri
üzerine benmaride erittiğim çikolataya ardındanda mısır gevreğine buladım
tamamen soğuduktan sonra servis yaptım
tarifimi ferah'a PDCS İÇİN GÖNDERİYORUM
CEVİZLİ BİSKÜVİLİ PASTA
MALZEMELER:
1paket kakaolu puding( ülker kakaolu,fındıklı )ben bu pudingin tadını çok seviyorum
1paket pötibör bisküvi
1fincan kırılmış ufalanmış ceviz
1poşet çilekli şanti
istenirse kuru meyvelerde eklenebilir inanılmaz güzel aroma ve tad veriyor:)
hazırlanışı:
pudingi üzrindeki tarife göre pişirip içine ufaladığımız bisküvileri ve cevizleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz
ıslattığımız kalıba boşaltıp dolaba kaldırıyoruz
iyice donduktan sonra ters çevirip üzerini şanti ile süslüyoruz
kalıp biyikse iki ölçü hazırlanabilir,içine farklı malzemeler ilave edilebilir
bisküvinin yanında kalan kek parçalarıda kullanılabilir
tarifimi pembe tatlar bisküvili pastalar etkinliğine gönderiyorum
3 Kasım 2009 Salı
FISTIKLI RULO PASTA
geçen hafta çayın yanına hazırlamıştım
misafirlerim içindi ama misafirlerim ççoookkk geç gelince pastayı çocuklara ,annemlere ,komşulara pay ettim
çok kolay hiç kırılmadan sarılan harika bi rulo oldu
malzemeler:
4yumurta
3kahve fincanı şeker
4kahve fincanı un
1kabartma tozu
1vanilya
2yemek kaşığı su
kreması:arasına çikolatalı cremole
üzerine sade şanti
üzeri ve arası için fıstık
bu kez robotta hazırladım
robota yumurtaları atıp bir süre karıştırdım
robotun üzerindeki bölmeden yavaş yavaş şekeri ve suyu ekledim
en son un+kabartma tozu+vanilya karışımını ekleyip robottaki karışıma ilave ettim
çok az onuda söndürmeden karıştırıp,yağlanmış tepsiye boşalttım
fırının başından çok ayrılmayın hafif pembeleşince ben çıkarttım.
iyice kızarıp sertleşmesini istemedim
bu durumda ben fırını hafifçe sallayıp kontrol ediyorum.pişmemiş olan kekte sallayınca bi hareket oluyor:) buda bana özgü bi kontrol yöntemi
tarife geçelim
fırından alıp hemen çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarıp üzerine nemli bir mutfak havlusu örtüyorum
krema hazır olunca ruloyu açıp kremasını sürüp üzerine fıstıklarını ekledim
tekrar sarıp üzerini şantiyle kaplayıp süslüyoruz
dolapta dinlenen pasta dilimlenerek servis edilir
afiyetle kalın
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...