nihayet bloggerdeki yasak şimdilik kalktı
sayfaya erişim olmadığını görünce ben ve diğer tüm arkadaşlarım tabiki çok üzüldük
bazı şeylerin çözümü bu olmamalı.kurunun yanında yaşta yandı malesef
neyse şükür diyelim şimdilikte olsa sayfalar düzeldi
geçelim bu tarifimize
daha önceki midye tatlısını maya ile yapmıştım bunuda sevgili papatyanın tavsiyesi üzerine kabartma tozu ile yaptım bu daha çok hoşuma gitti
ben kendime göre bikaç farklılıkta yaptım
malzemeler:
1çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1çay kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1kabartma tozu
aldığı kadar un
içine ceviz
açmak için nişasta
üzerine2yemek kaşığı sıvı yağ+50gr tereyağı
şerbeti:3,5su bardağo şeker
3,5su bardağı su
hamuru yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz.
nişastayla yemek tabağı kadar açıyor aralarına nişasta serperek 6şarlı iki gurup yapıyoruz
altılı gurubun birini oklavayla hazır yufka kadar açıyoruz
açılan yufkayı sıkıca rulo sarıyoruz
bir parmak eninde kesip kesilen yönü tezgaha yatırıyoruz
oklavayla azıcık ezip ceviz koyup kapatıyoruz
üzerine erimiş yağdan az az gezdiriyoruz
sonra fırına gönderiyoruz
kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine soğuk şerbet döküyoruz
dilerseniz dondurmayla servis yapabilirsiniz